Протестиращи спряха работата на Общинския съвет: Писна ни да взимате решения, които не са в полза на града ни

Време за прочитане:1 Минути, 42 Секунди

Заради протест на пловдивчани днешната сесия на Общинския съвет бе прекъсната за един час. Протестиращите се събраха пред сградата на Общинския съвет и настояха за оставката на кмета Здравко Димитров. След това влязоха в залата на съвета и солидарно всички поискаха да останат на заседанието на съветниците. До безпрецедентното решение се стигана след като протестиращите освиркаха общинките съветници.

С възгласи „Оставка!“ недоволните граждани изразиха протеста си, че точката за собствеността на Панаира не е преместена като втора в дневния ред на съветниците.

Нито един пловдивчанин не вярва на Здравко Димитров, който си взема болничен на всяка важна сесия. Ние сме 400 000 граждани и ни писна да взимате решения, които не са в полза на града ни, казаха недоволните граждани.

“Точката за панаира трябваше да е първа, хората са тук заради Панаира, а те се въздържаха. Всеки път една и съща група се въздържа при гласуването да не се застроява парка, да не се раздава поредния имот на безценица, а когато дойде момента за даден имот да се продаде – всичките незнайно как са “За”! И това е всеки път! Целта сега на тия точки е да останат 13-а – 14-а, и присъстващите сега хора да си тръгнат, повечето са на работа и всичко да си отиде, да няма никакво напрежение, залата да е празна, когато ги гласуват тия неща!”

Гражданите обърнаха внимание над факта, че ще присъстват на всяко заседание на общинския съвет, защото не са съгласни с повечето решения на съветниците. Заявяват, че най-много са се възмутили от предложенията да се дадат на частници сградата и теренът на Белодробна болница.

Протестиращите са недоволни и от факта, че Панаирът ще бъде даден окончателно на бизнесмена Георги Гергов.

Недоволните граждани настояват още на днешното заседание съветниците да стигнат до 13-а точка за Панаира и да я разгледат ако не днес, то утре на извънредна сесия. Не може с поредица от хватки да подарим 350 дка на г-н Гергов, категорични са те.

И припомнят, че Гергов предлага само 6 декара от изложението за опера, което е кон за кокошка!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
2
Сподели