Протестиращи разпънаха палатки пред Министерския съвет в знак на недоволство срещу преговорите с “Газпром”

Време за прочитане:47 Секунди

Протестиращи се събраха пред Министерския съвет в София, за да изразят недоволството си от започнатите от служебното правителство преговори с “Газпром” за възобновяване на доставките на природен газ. Около 200 души блокираха движението по бул. “Дондуков”. Бяха разпънати и няколко палатки.

Протестът е организиран от движение “Боец”. Събралите се не искат взаимоотношенията с “Газпром” да бъдат подновявани и страната ни да бъде свободна при избора си на доставчици. Те настояват и за оставката на служебния министър на енергетиката Росен Христов.

Георги Георгиев, председател на БОЕЦ обяви, че блокадата ще продължи до късно през нощта и предупреди полицаите да не се опитват да я разрушават, защото ще предприемат по-твърди действия. “Българските граждани не желаем да бъдем връщани в състояние на зависимост, да бъдем рекетирани и изнудвани от Кремъл”, допълни той, като уточни, че палатките ще останат пред Министерски съвет поне до сряда, за когато е планиран традиционният протест #ГаzWithMe, който ще се проведе за четвърти път.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
1
Сподели