Прокуратурата се е задействала по случай с разменени бебета в София

Време за прочитане:1 Минути, 10 Секунди

Районната прокуратура разследва информация в медиите за разменени бебета в АГ болница в София. От държавното обвинение съобщиха, че досъдебното производство е започнало преди дни.

Две новородени бебета са били разменени в известна столична АГ болница. Случаят е отпреди няколко месеца, но до установяването му се е стигнало в началото на тази седмица.

Заради съмнение, че детето, което отглежда не е нейно, два месеца след раждането, жена е поискала да бъде направен ДНК тест. Той потвърдил, че пеленачето, с което се е прибрала от болницата, всъщност не е това, което е родила.

Младата жена сигнализирала здравното заведение, което започнало вътрешна проверка. Установено било, че номерът на гривничката, която се поставя на детето при раждане, не съответства на този на майката.

Така се стигнало до заключението, че две бебета, родени по едно и също време, са разменени и са дадени на грешните родители.

Резултатът от ДНК-теста, който е бил готов в понеделник, доказал с категоричност, че детето е чуждо.

По последна информация другата майка, за която се смята, че е взела другото новородено, отказала да се яви в болницата, за да ѝ бъде направен ДНК-тест и твърди, че детето, с което си е тръгнала от болницата, си е нейното. Подозренията са, че в болницата бебетата може да са били разменени умишлено или да е допусната грешка от страна на персонала.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
0
Сподели