Проверяват 05 РПУ заради убийството на психолога Иван Владимиров-Нав

Време за прочитане:1 Минути, 11 Секунди

Началникът на столичното Пето районно управление е разпоредил служебна проверка след вчерашното убийство на психолога Иван Владимиров – Нав, съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР).

Ще се извършва цялостен преглед на действията на полицейските служители по отношение на приети във времето сигнали.

От СДВР уточняват, че през последните две години страните в конфликта са подавали един срещу друг над 10 заявления в полицията, касаещи предимно междусъседски спорове. Няма постъпвали сигнали за заплахи с насилие.

Иван Владимиров беше убит в сряда (8 февруари) вечерта от своя 52-годишен съсед Румен Тонев, който беше арестуван. Той е бивш полицай, напуснал системата преди повече от 20 години. Тонев е обвинен за извършване на умишлено убийство, наказуемо от 10 до 20 г. затвор, задържан е за 72 часа и предстои прокуратурата да поиска той да остане за постоянно в ареста.

Близките на Владимиров твърдят, че срещу въоръжения агресивен комшия са подавани множество сигнали, но не са взети никакви мерки. Версията на МВР е малко по-различна. В последното им съобщение се казва, че е имало оплаквания и от двете страни в конфликта, но е ставало дума само за междусъседски спорове, не и за заплахи с насилие. От полицията обаче признават, че това се е случвало в продължение на цели две години.

Седмици преди убийството Владимиров предрича, че подобно нещо може да се случи. В ефира на бТВ той заявява, че съседът му го е заплашвал, защото уж вдигал шум.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
1
Сподели