Правителството на Елизабет Тръс направи сериозен обрат

Време за прочитане:1 Минути, 8 Секунди

Британският премиер Елизабет Тръс ще проведе разговори с новия министър на финансите, съобщи Гардиън.

Джеръми Хънт получи поста през тази седмица, три седмици след като Квартенг обяви противоречив минибюджет, пълен с нефинансирани мерки за намаляване на данъците, които изпратиха финансовите пазари в срив. Планът на премиера за намаляване на данъците беше отхвърлен. В един момент паундът потъна до най-ниското си ниво спрямо долара от десетилетия.

„Проблемът с техния бюджет никога не е бил в числата, а много повече в надеждността на плана“, каза бивш министър от консервативния кабинет пред CNN малко след като Тръс уволни Квартенг.

Предстои Лиз Тръс и новият финансов министър да обсъдят новата идея за икономиката на страната, а Хънт от своя страна обяви, че ще се съсредоточи върху икономически растеж, гарантиран със стабилност.

Предупреди за възможно повишение на данъците и икономии. Очаква се останалите министри да представят планове за икономии.

Консерваторите обсъждат варианти за действия спрямо Лиз Тръс. Нейните опити за промени бяха отхвърлени от обществото и елита.

Тя ще се опита да предложи алтернатива, която да успокои гражданите.

Политиките за ниски данъци и свободен пазар, бяха точният билет, с който Тръс се кандидатира за министър-председател.

Тръс завърши забележително кратка пресконференция на Даунинг стрийт в петък следобед, на която защити своята икономическа визия, но отказа да се извини на своята партия или на обществеността за сътресенията, предизвикани от минибюджета.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
1
Сподели