По време на криза, 14-метрова светеща комета за над 82 000 лв. засия в Ямбол

Време за прочитане:1 Минути, 33 Секунди

Светеща 14-метрова комета с допълнение 6-метрова звезда за Коледа – единствена в България, е специалната изненада за жителите и гостите на Ямбол тази година, съобщиха от местната администрация.

Това бижу струва на данъкоплатците над 82 000 лв. В събота бяха тествани светлините й, а на седми декември тя грейна заедно с елхата пред сградата на община Ямбол. 

Сред новите елементи са още 12-метрови цифри за новата 2023 година, както и светеща пейка. Празнично украсени са сградите на Народно читалище „Съгласие-1862“, на общинската администрация, както и елхите пред кметството. Пред елхата е поставен голям снежен човек и петметрова коледна топка. Ремонтираната улица „Търговска“ и ул. „Г. С. Раковски“ също са празнично осветени. Светещи елементи са поставени и на други централни улици, както и в кварталите. Тази година в централната градска част на Ямбол отново ще звучи коледна музика.

„Надяваме се, че коледната украса, която избрахме с много желание, ще се хареса на жителите на града и ще допринесе за празничното настроение“, коментира кметът на Ямбол Валентин Ревански.

Празничната украса на Ямбол ще допълват и трите светещи разноцветни фонтана в река Тунджа. Те бяха монтирани през септември тази година и ще продължат да работят, ако температурите не паднат под нула градуса, каза по-рано кметът Валентин Ревански.

Припомняме, че в Сливен пък джудже, стоящо пред входа на Общината, струва близо 10 000 лева, а коледният ботуш до него е на цена над 15 000 лева с монтаж и демонтаж. Сред елементите е даване под наем на елха за 10 000 лева на месец.

23,10 лева плаща община Сливен, за да се окачи и свали една коледна топка от елхата в града, чийто светлини бяха запалени във вторник вечер. 

Малко над 113 000 лева струва полагането на коледната украса в града. Обявената обществена поръчка печели единствената фирма, която се явява. Сумата е почти двойна в сравнение с миналата година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
1
Сподели