Почина кинолегендата Рей Лиота – човекът, който не се притесняваше да признае, че може да бъде дявол

Време за прочитане:1 Минути, 28 Секунди

На 67 години почина популярният актьор Рей Лиота, съобщава TMZ. Той е бил в Доминиканската република, където е снимал филм на име “Опасни води”. Лиота е починал в съня си, гласи информацията.

Той бе сред най-обичаните актьори. Направи много запомнящи се роли, най-известната от които бе в “Добри момчета” на Мартин Скорсезе от 1990 г.,в който си партнира с Робърт Де Ниро и Джо Пеши, като впечатли силно и в “Дрога” с Джони Деп.

Той е роден на 18 декември 1954 г. в Нюарк, Ню Джърси, САЩ. През февруари 1997 г. се жени за Мишел Грейс, като имат дъщеря на име Кардън, която днес е на 23 години. Двойката се развежда през 2004г.

Той бе едно от силните и лоши момчета на Холивуд, чиито превъплъщения оставиха трайна следа в кино историята, осигурявайки му място във вечността. В богатия му каталог от образи, майсторски изиграни на големия екран, може и да преобладават отрицателните роли, предимно тези на корумпирани ченгета, изпечени мошеници, хладнокръвни убийци и коравосърдечни затворници, но сърцето и душата му се усещаха във всеки един от тях, защото той ги влагаше във всеки свой персонаж, без значение колко безмилостен трябваше да изглежда той, вдъхвайки му живот чрез любовта си към седмото изкуство.

Истината обаче е, че талантът на Рей Лиота бе много по-голям от тясното поле за изява, което му предоставяха злодеите, чиито обувки непоколебимо слагаше пред камера, тъй като надали друг негов колега би успял да пресъздаде легендарния бейзболист Джо Джаксън, макар и само призрака му, или емблематичния певец Франк Синатра, след което да се въплъти в един от Мъпетите. Да, през своята кариера, продължила над четири десетилетия, носителят на награда “Еми” дори веднъж не показа страх, изправен пред различните предизвикателства, подлагащи на сериозно изпитание възможностите му.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
0
Сподели