Позорът ГЕРБ! Ново спортно игрище за почти 3 млн. лв пропадна в Шумен

Време за прочитане:2 Минути, 13 Секунди

Спортният инфраструктурен позор на ГЕРБ продължи с поредна разруха. Новото тренировъчно игрище на градския стадион „П. Волов“, което даже не е открито, пропадна. То последва съдбата на друга „гордост“ на управлението на Бойко Борисов – многомилионната спортна зала Арена – Шумен. Тя протече при първия силен дъжд след откриването й през лятото на 2018 г.
За Арена Шумен правителството на ГЕРБ отпусна 8,5 млн. лв., а за ремонт на футболния стадион бяха осигурени 3 млн. лв. в началото на 2020 г.
Така падането на ГЕРБ от власт сложи край и на поредния грандиозен и спорен спортен проект в Шумен, който от години няма футболен отбор в елитните групи, но в навечерието на парламентарните избори правителството на Борисов успя скоростно да отпусне 3 млн. лв. за началото на ремонтите.


По проект, изготвен от община Шумен, първите три милиона бяха за изграждане на ново тренировъчно футболно игрище и нова тренировъчна зала до стадиона. Помощното игрище е с размери 45/75 метра и е покрито с изкуствена тревна настилка.
Именно това игрище сега е нагънато като пясъчни дюни след дъждовете и трябва да бъде ремонтирано, още преди официалното му откриване. Арена – Шумен все пак дочака официалното рязане на лентите, докато спортното игрище даже не е стигнало до церемония по откриването.
Обществената поръчка за проекта беше обявена в края на 2020 г.
от община Шумен, която класира на първо място шуменската фирма „Прис“ ООД, предложила оферта за 2,9 млн. лв. Според договора, строителството на залата и игрището трябваше да завърши за общо 190 дни, до края на 2021 г.

В момента обектът все още не е изцяло завършен, а игрището трябва да бъде ремонтирано.
Случващото се не е нищо ново за управлението на ГЕРБ, а само пореден пример. Все пак това са хора, завладели спортни клубове и федерации и превърнали ги в мини политически централи и касички за връщане на пари към определени хора. Всичко това, за сметка на децата и за сметка на бъдещето на България. Това е резултатът от 12-годишното „царуване“ на Бойко Борисов – спортът е в будна кома.


Светлината в тунела е новият министър на спорта Радостин Василев, който зададе тон на това как трябва да се работи, за да може да бъде постигната истинска промяна на всяко ниво в спорта, а корупцията да бъде жестоко притисната с всички законови средства.
Реформата е в ход – тя ще е тежка, трудна и болезнена, но е единственият път на надеждата. И единственият начин спортът да бъде спасен. Вече бе анонсирано от ММС и мащабно строителство на обекти за масов спорт в цялата страна. Нещо, което не е правено никога. Паралелно с това вървят и всички останали процеси, свързани с модернизирането и оптимизирането на спорта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
67
Сподели