Пожар гори в Рудник 2 на “Мини Марица-изток”: Няма опасност за хората

Време за прочитане:1 Минути, 2 Секунди

Четири пожарни екипа гасиха възникналия вчера пожар на територията на Рудник 2 в “Мини Марица-изток”. В борбата със стихията днес ще се включи и тежка техника. Пожарът върви на ивици и се разпространява на няколко километра. Започнал е на територията на Рудник 2 и продължава в посока Рудник 1. Пожарът е започнал вчера от 16:05 часа.

Горят сухи треви на голяма разстояние от минното оборудване. Опасност за населените места в близост и за работниците няма. 

Гасенето е затруднено от гъстата растителност и труднодостъпния на места терен.

Няма опасност за населените места и за хората от пожара, който гори в близост до Рудник 2 на “Мини Марица-изток”, съобщи старши инспектор Михаил Михов, началник на група “Оперативен център” към Регионалната дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” в Стара Загора.

По думите му пламъците се развиват във фронт на север.

“Няма опасност за съоръженията на рудниците. Направена е много широка просека с тежка техника, което да не позволи разрастването на пламъците”, обясни още той, цитиран от БТА.
Причините за възникване на пожара предстои да се изясняват и ще бъде водено разследване. Михов посочи, че е малко вероятно пожарът да е умишлен, тъй като територията на рудника се охранява и достъпът за външни лица е ограничен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
2
Сподели