Повдигнаха нови обвинения на прокурорския син

Време за прочитане:1 Минути, 7 Секунди

Прокуратурата повдигна две нови обвинение на сина на пернишкия прокурор Бисер Михайлов – Васил. Те са за закана за убийство и за причиняване на лека телесна повреда, а деянията му са от преди да бъде задържан под стража.

В края на миналата година стана известно, че 19-годишният Васил Михайлов отива на съд за осем престъпления. Обвинителният акт е внесен, както и 12 тома материали, а прокуратурата ще поиска да бъдат разпитани 45-ма свидетели. Има изготвени и експертизи.

Сега Михайлов е обвинен за това, че на 12 май 2022 г. около 01.00 часа, в близост до детска площадка в Перник, се е заканил с убийство на мъж и го е удрял в главата с твърд предмет, който още не е установен от разследващите. Пострадалият е получил лека телесна повреда.

„Деянието е извършено по хулигански подбуди – на публично място, без пострадалият да е предизвикал обвиняемия“, отбелязват от прокуратурата.

За кратко Михайлов беше под домашен арест, но след като стана ясно, че е нарушавал мярката си за неотклонение, въпреки че е с гривна за проследяване, съдът го задържа отново в ареста, този път за постоянно.

Само преди близо две седмици дори се появиха твърдения, че Васил Михайлов и обвиненият за катастрофата на бул. “Черни връх” Георги Семерджиев са се сбили в ареста.

От правосъдното министерство обаче отрекоха да се е случвал подобен инцидент.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
1
Сподели