Петков заговори за политически машинации и нови избори, но е категоричен: Коалиция с ДПС и ГЕРБ няма да правим

Време за прочитане:1 Минути, 57 Секунди

Благодаря на всички, които излязоха да гласуват вчера и най-вече благодаря на тези, които гласуваха за нас и продължиха да вярват. Това коментира съпредседателят на ПП “Продължаваме Промяната” Кирил Петков пред БНТ.

“Една причина, която виждам и разбирам защо се отказаха хората, е инфлацията. Голяма част от хората се разочароваха, че животът им стана по-труден и просто не отидоха да гласуват”, смята той.

“Нашата кампания беше изцяло базирана на стъпките, които вече направихме през тези 7 месеца и как можем да постигнем тази България, за която мечтаем. Не можахме да убедим работещите хора в по-малките населени места, чиито заплати не са могли да догонят инфлацията да повярват в нас и да излязат да гласуват”, със съжаление коментира Петков.

“Това не е резултатът, на който се надявахме. Ако ни сложите между дясно и ляво, ние сме точно център”, посочи Петков.

“Ние сме последователни и сме първите, които казваме какво ще се случи след изборите. Обещанията да няма безпринципна коалиция с ГЕРБ и ДПС си остава факт и сега. Ние сме в политиката не да печелим изборите, а да променим България. Не оспорваме резултата на ГЕРБ, на нас избирателят ни отреди позиция на опозиция”, каза Петков.

“ГЕРБ трябва да се реформират и променят. Не може изведнъж да се събудим и да нямаме проблем с вижданията за политиките на ГЕРБ и ДПС. Нашата роля ще бъде на коректив”, категоричен е той.

По думите му, ролята на конструктивна опозиция е важна с цел бдителност. Той поясни, че няма идея какво точно представлява партията на Стефан Янев “Български възход”. Няма ясна визия кой и как стои отзад и каква е крайната политика на партията, уточни Петков.

“Първата политическа сила носи голяма отговорност да можеш да съставиш правителство. Ние няма да водим преговори с ГЕРБ независимо какво предлагат те. При това, което виждам ГЕРБ имат различни възможности за съставяне на правителство”, казва лидерът на ПП.

“Само преди 8 месеца с 67 депутати, ние сформирахме правителство, въпреки че беше много трудно. Сега е техен ред да направят коалиция.”

“Ние вярваме, че вотът на българския народ трябва да бъде уважаван. Не мисля, че през политически машинации можем да отнемем първото място на ГЕРБ. Няма да сливаме парламентарните си групи с ДБ”, заяви той.

“Ние ще сме тук за дълго време докато не си постигнем мечтата. Идват още избори и ще работим здраво”, заключи бившия премиер Петков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
0
Сподели