Пентагонът разследва изтичане на секретна информация

Време за прочитане:1 Минути, 11 Секунди

Американските военни потвърдиха значително нарушение на данните на Министерството на отбраната на САЩ. Командването за специални операции на САЩ (USSOCOM) към Министерството на отбраната започна разследване тази седмица след доклад, в който се казва, че е имало изтичане на поверителни имейли, съобщи „The Hill“. 

USSOCOM е звено в рамките на Министерството на отбраната, което провежда и контролира специалните операции във видовете въоръжени сили, включително армията, флота, морската пехота и военновъздушните сили. 

Откритият сървър е бил обезопасен в понеделник, след като е бил изложен на показ през последните две седмици, според TechCrunch, който пръв съобщи за изтичането. Според TechCrunch грешка в сигурността е оставила сървъра без парола, което означава, че всеки в интернет е можел да получи достъп до данните чрез IP адреса на сървъра. 

Говорителят на USSOCOM Кен Макгроу заяви пред TechCrunch във вторник, че единствената информация, която може да потвърди на този етап е, че няма признаци някой да е хакнал информационните системи на подразделението. Според TechCrunch на сървъра са се намирали огромни количества данни, които са съдържали чувствителна информация, включително лична и здравна информация на федерални служители, търсещи разрешение за достъп до класифицирана информация. 

Не е необичайно големи организации неволно да излагат вътрешни данни на интернет, но фактът, че това е имейл сървър на Министерството на отбраната, ще даде повод за безпокойство на американските служители. Не е ясно дали някой злонамерен външен човек е имал достъп до разкритите данни на SOCOM.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
0
Сподели