Паниката расте: Русия активно подготвя бомбоубежища

Време за прочитане:1 Минути, 2 Секунди

Русия активно подготвя бомбоубежища. В Москва започнаха да “облагородяват” убежищата през октомври, а в Сочи започнаха подготовката им още през пролетта. Русия обмисля няколко сценария, на фона на всичко това жителите на страната-агресор започват да се паникьосват още повече. Това заяви бившия шеф на Службата за външно разузнаване на Украйна Николай Маломуж в ефира на телевизионния канал FREEДОМ.

“Русия се готви за широкомащабна война, те обмислят няколко варианта. Познавам системата им за обучение, те сега, ескалирайки ситуацията по отношение на конфронтацията с НАТО, предлагат различни сценарии за войната“, заяви експертът, според когото режимът на Владимир Путин умишлено казва на руските граждани, че Русия воюва не само срещу Украйна, но и срещу НАТО на украинска земя, макар това да не отговаря на истината.

„Те [руснаците] сега инициират основната идея, че войната е със Запада, и ще има глобален характер“, каза Маломуж. Според експерта Руската федерация подготвя населението за защитни действия и дългосрочна война. Всичко това обаче има само обратен ефект. Паниката сред руснаците нараства бързо.

Когато Владимир Путин говори за „превземането на Киев за три дни“, руските граждани му повярваха, но сега вече всички се съмняват в думите му. Това е моралната загуба на цяла Русия, целия елит на страната агресор и за най-кървавия диктатор.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
7
Сподели