Пак смениха шефовете на “Автомагистрали”

Време за прочитане:52 Секунди

Ръководството на най-голямото строително дружество в България – държавната “Автомагистрали” ЕАД, е било сменено в петък от служебния регионален министър Иван Шишков. 

Към момента в партидата на дружеството в Търговския регистър няма подадено искане за вписване на ново ръководство, показва справка в регистъра.

За изпълнителен директор е назначен инж. Иван Станчев, който беше в борда на “Автомагистрали” по време на предишния служебен кабинет, а за членове на Съвета на директорите – Ивелина Крушкова и Николай Едрев, съобщиха от МРРБ.

Те поемат постовете на освободените трима представители на Министерството на регионалното развитие и благоустройството Людмила ВасилеваГеорги Попов и Димитър Пенев.

Причината за смяната е спреният строеж на участъци 1, 2 и 3 на АМ “Хемус” и забавянето на ремонтите на тунелите “Витиня” и “Ечемишка”.

В петък по време на пресконференция на арх. Шишков заяви, че чака обяснение от ръководството на “Автомагистрали” за недовършените ремонти на тунелите по “Хемус”. Попитан дали липсата на адекватно обяснение би довело до отстраняването на ръководството на дружесвото, той каза, че е твърде вероятно да направи точно това.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
1
Сподели