Официално: Тръмп обяви, че отново ще се кандидатира за президент на САЩ през 2024

Време за прочитане:1 Минути, 50 Секунди

Бившият американски президент Доналд Тръмп официално обяви кандидатурата си за Белия дом за изборите през 2024 година. Пред симпатизанти в имението си в Мар-а-лаго в Палм бийч, Флорида, той каза, че “завръщането на Америка започва сега”.

Това се случва седмица след междинните избори в САЩ, на които републиканците не успяха да реализират очакваната “червена вълна“.

Речта на Тръмп продължи малко повече от час. Той говори пред стотици поддръжници в балната зала на имението си, украсена с полилеи и облицована с американски знамена.

“За да направя Америка отново велика, тази вечер обявявам кандидатурата си за президент на САЩ“, каза Тръмп пред гостите си, сред които членовете на неговото семейство, дарители и бивши служители.

“Преди две години бяхме велика нация и скоро отново ще бъдем велика нация“, каза той. Тръмп изложи познати мрачни теми. Той заклейми мигрантите и описа американските градове като “помийни ями, пълни с кръв“ и завладени от престъпността. Той каза, че ще настоява за смъртно наказание за дилъри на наркотици и ще назначи отново членове на армията, които са били уволнени заради отказ да бъдат ваксинирани срещу COVID-19.

Тръмп отхвърли критиките, че той е отблъснал избиратели от подкрепените от него кандидати и се фокусира върху победителите. Той приветства републиканската победа в Камарата на представителите, където партията достигна необходимите за мнозинство 212 места.

Тръмп каза, че не се кандидатира заради политиката, а заради любовта си към Съединените щати.

“Кандидатирам се, защото светът все още не е видял истинската слава, която тази нация може да представлява”.

Той обеща “да се бие както никой не се е бил” от този момент до деня на изборите през ноември 2024 г.

Мисията на Тръмп за спечелване на номинацията ще бъде трудна. Той е обвиняван за разцеплението на партията, а критиките се засилиха, след като много от подкрепените от Тръмп  кандидати загубиха в ключови щати. Това накара някои видни републиканци открито да го обвинят за насърчаването на слаби кандидати, които провалиха надеждите на партията да поеме контрол над Сената.

В момента срещу него се водят няколко криминални разследвания, включително и наказателно разследване за откритите в имението му кашони с документи, които са класифицирана информация, както и за ролята му в нападението срещу Конгреса на 6 януари 2021 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
10
Сподели