Откриха и човешки останки в Балтийско море

Време за прочитане:57 Секунди

Литовските военноморски сили откриха човешки останки и още самолетни отломки по време на тяхната операция по издирване на малък частен самолет, паднал в неделя в Балтийско море, предаде Франс прес, като се позова на говорител на военноморските сили.

“Вчера 11 самолетни части бяха намерени в морето, сред които фрагменти от седалки и вероятно от багаж, като например обувки”, заяви говорителката Лива Вейта.

“Няколко части от тела също бяха намерени”, допълни тя и поясни, че те са били откарани на пристанището във Вентспилс и предадени на полицията, която започна разследване.

Припомняме, че частният самолет “Чесна”, който се разби край бреговете на Латвия при мистериозни обстоятелства, е транспортирал четирима души. Той е излетял от Испания и е трябвало да кацне в Кьолн Германия в неделя, но променил курса си по време на полета и продължил да лети над Европа. Изтребители на четири страни направиха опит да влязат в контакт с екипажа. Накрая самолетът паднал в Балтийско море при все още неизяснени обстоятелства.

Лива Вейта каза, че дрон е бил използван, за да се установят възможно най-точните координати на падането на машината. Подводни роботи също са били използвани в зоната.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
1
Сподели