Откраднаха 100 бутилки олио

Време за прочитане:1 Минути, 5 Секунди

Нанесената финансова щета на собственика е около 600 лв.

В кюстендилското село Катрище неизвестни задигнаха над 100 бутилки олио. Те са били складирани в къща, която невинаги е обитаема. Цялата история за липсващото олио знае Боряна Цекова от земеделската кооперация в селото. Тя разказва, че за огромното количество от скъпия в момента продукт, мъжът не е водил битки на опашки в магазините, а го е получил като годишна рента – имал земеделска земя, давал я под наем, а в замяна получавал олио.

„Тази година му дадоха 8 стека олио и 495 лв.”, казва жената.

Вместо да занесе олиото на сигурно – в Перник, където живее, мъжът поел риска да остави стотината бутилки без надзор – в Катрище. Полицията вече е уведомена. А В Катрище хората се питат кой е крадецът. Според местните апашът отлично е знаел какво се крие зад стените на къщата.

Местните са убедени, че извършителят ще препродава олиото, а няма да го пази за себе си. Престъплението вероятно е било добре планирано, а според хората крадецът е имал и помагач.

В Катрище, благодарение на земеделската кооперация, има и други хора, които в домовете си складират по-големи количества олио. По груби сметки нанесената финансова щета на собственика на бутилките олио, спрямо цените на продукта в момента, е за около 600 лева. 

Това предаде НОВА.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
10
Сподели