Освободеният шеф на фонд “Земеделие”: Радев връща ГЕРБ и ДПС в системата

Време за прочитане:1 Минути, 46 Секунди

Отстраненият в края на миналата седмица директор на фонд “Земеделие” Николай Каварджиклиев заяви, че всички назначения от служебното правителство всъщност се правят от президента Румен Радев и специално в ръководената от него доскоро система освен хора на държавния глава се връщат и такива на ГЕРБ и ДПС.

С обвинения срещу президента Румен Радев и кадровата политика на служебния му кабинет Николай Каварджиклиев обясни своето освобождаване от поста директор на Държавен фонд “Земеделие”. 

“Мотивът за моето уволнение е личен. За този период, в който аз бях директор от март до сега ние имахме най-успешния период. Това, което виждаме в кабинета на президента Радев, са основно лични мотиви. Уволняват се абсолютно добри специалисти като зам. директорът Петя Славчева, която 5 години се справя перфектно със задачите си и се назначават хора, които нямат опит в това”, каза Каварджиклиев.

“В момента се уволняват много добри специалисти и се назначават хора, които нямат опит. Връщат се хора на работа, които са свързани с президента Радев, с ГЕРБ и ДПС”, посочи той.

На въпрос дали държавният глава го е уволнил Каварджиклиев отговори: “Кой друг?”. По думите му Радев и неговият екип стоят зад освобождаването му от поста. “Предполагам, че президентът дава нареждания на това правителство. Той е пряко отговорен кой да бъде назначен”, добави още той и уточни, че служебният министър на земеделието Явор Гечев не взима решения по кадровата политика.

Преди два дни се разбра, че бившият директор в различни структури на Националната агенция по приходите (НАП) Георги Тахов поема ръководството на Държавен фонд “Земеделие”. Управителният съвет на фонда реши да освободи и заместниците на Каварджиклиев Венцислава Монева, Петя Славчева и Климент Петров.

Бившият ръководител на институцията обясни, че забавянето на изпълнението на определени мерки са по вина на екипа, който е назначен в земеделското министерство в предните два служебни кабинета.

“Взимани са грешни решения, объркани са програмите. Благодарение на тях се стига до такова затапване”, уточни Каварджиклиев.

Той каза още, че следващият един месец със сигурност ще има забавяне на плащанията по оперативни програми най-малко заради бюрокрацията. По думите му всички анекси трябва да се пренапишат наново, както и да се издадат нови акредитации.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
1
Сподели