Окончателно: БСП връща утре неизпълнен мандата на Румен Радев

Време за прочитане:1 Минути, 17 Секунди

БСП ще върне неизпълнен мандата за съставяне на правителство на президента Румен Радев утре. Това съобщи председателят на ПГ на левицата, Георги Свиленски.

До това решение се стигна, след като опозицията в НС отказа да включи като точка в дневния ред управленската програмата на БСП. Условието на левицата беше, че ако тя бъде приета от НС, те ще предложат кабинет с премиер Асен Василев.

ГЕРБ, ДПС, ИТН и „Възраждане“ хвърлиха държавата в хаос. Те искат хаос и разруха в държавата, обвини Свиленски.

„Това, което се случи днес показа на обществото кой от коя страна на тази разделителна линия на хората и партиите е. Кои искат да се борят с корупцията и кои са тези, които я защитават. Разработихме програма на трите партии, включващи и предложенията на ИТН. Програмата отразява това как искаме да се развива България. В нея беше записано приемане на закона за антикорупция и избор на председател на на КЕВР до12 август. Опасността пред държавата сега е отговорност на тези, които не подкрепиха България да има работещо правителство и парламент“, каза още той.

По думите му ПГ на ИТН, ДПС и „Възраждане“ саботираха законодателната програма на БСП.

„Ясно стана, че „Възраждане“ са патерица на ГЕРБ, а ИТН на ДПС. Ясно стана, че от първия ден, в който ИТН заявиха желание за разговори е било лицемерно поведение и те не са искали да има правителство. Утре връщаме неизпълнен мандат на Румен Радев. Отговорността за хвърлянето на държавата в безвремие остава в ръцете на тези, които днес саботираха това България да има правителство“, скочи Свиленски.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
1
Сподели