Образувани са 44 дисциплинарни производства срещу полицаи, покровителствали Семерджиев

Време за прочитане:1 Минути, 17 Секунди

“Има образувани 44 дисциплинарни производства срещу полицаи, покровителствали Семерджиев“. Това заявки в интервю за NOVA главният секретар комисар Петър Тодоров

“Тези дисциплинарни проверки имат срок от 3 месеца. През декември ще стане ясно какво ще стане с тези служители“, посочи Тодоров. “Вадим нашите гнили ябълки и имаме волята да продължим тази политика”, заяви той и призова и другите институции, които имат “данни за такива служители” да последват техния пример. 

Седемте началници на районни управления, които бяха свалени от постовете си, не са само заради случая “Семерджиев”. “Преди това е имало голяма проверка на районните от страна на Главна дирекция “Национална полиция” и Инспектората. В хода на проверката бяха констатирани редица пропуски. Всички те, включително и случая “Семерджиев”, доведоха до това решение”, обясни комисар Тодоров. “Искам дебело да подчертая, че проблемите са натрупани с години”, заяви той.

Има образувани над 40 досъдебни производства срещу полицаи, които са покровителствали Георги Семерджиев. Това заяви министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев в Благоевград.

Досъдебните производства са както срещу редови полицаи, така и срещу вече бивши ръководители на районни управления.

“Има 44 дисциплинарни производства, които вървят към приключване. Ще бъдат наложени наказания, различни по вид и тежест. Резултатите няма да излязат по едно и също време, защото дисциплинарните производства бяха образувани на 3 пъти, но най-скоро в следващите дни и в рамките на 1-2 седмици вярвам, че ще приключат всички производства. Имайте предвид, че ги водят различни структури там, където имат компетентност, но ние координираме този процес и няма да позволим да продължи твърде дълго”, заяви Иван Демерджиев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
16
Сподели