Ню Йорк демонстрира готовност за ядрена заплаха

Време за прочитане:1 Минути, 10 Секунди

Градската управа на Ню Йорк изненадващо обяви нова обществена услуга, която да е в помощ на жителите на мегаполиса в случай на ядрена опасност. От отдела за управление на извънредните ситуации в града подчертаха, че вероятността от инцидент с ядрено оръжие в Ню Йорк или в близост е много ниска. Въпреки това е заявено, че е важно хората да са наясно какви стъпки трябва да предприемат за своята безопасност.

“Мениджмънтът за извънредни ситуации в град Ню Йорк разполага с множество безплатни ресурси за нюйоркчани, за да се подготвят за извънредни ситуации, включително някои събития без предупреждение. Тъй като заплахите продължават да се развиват, важно е жителите на Ню Йорк да знаят, че се подготвяме за всякакви непосредствени опасности и им предоставяме ресурсите, от които се нуждаят, за да останат в безопасност и информирани”, коментира комисарят по управление на извънредните ситуации в Ню Йорк Зак Искол.

Трите ключови стъпки, които се препоръчват при ядрена заплаха са “Влез вътре”, “Стой вътре” и “Останете на линия”.

Управата на Ню Йорк действа в сътрудничество с няколко местни, щатски и федерални агенции, за да осигури по-добра организация и реакция при извънредни ситуации. Създаден е специален сайт, в който има информация и съвети за реагиране при терористични атаки и други събития без предупреждение, включително ядрени

Жителите на Ню Йорк също така се насърчават да се регистрират за получаване на безплатни спешни сигнали на предпочитания от тях език.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
0
Сподели