Не се нуждаем от руски газ, заяви албанският премиер Еди Рама

Време за прочитане:57 Секунди

На Стратегическия форум в Блед, Словения, албанският премиер Еди Рама заяви, че Албания реагира силно на Москва, защото не се нуждае от руския газ, съобщава сайтът “Албениън дейли нюз”.

Според премиера, страната се намира в различни условия в сравнение с онези членки на Европейския съюз, които зависят от Русия в енергиен план.

“Албания е много различна. Ние не се нуждаем от руски газ. Нашата история е такава, че ние нямаме чувства към Русия (…) Нашата енергийна продукция е базирана на вода. Взехме смело решение да не променяме цените за семействата и малкия бизнес. Напълно покриваме тази разлика, което е много важно за албанския бюджет. Ние успяхме”, заяви Рама.

Той изтъкна още, че Албания напълно е синхронизирала външната си политика с тази на Европейския съюз и ще продължи да бъде в синхрон по отношение на санкциите наложени на Русия след непровокираната агресия срещу Украйна, предаде АТА.

“Европейският съюз е единственият избор и единствената бъдеща дестинация за Албания и албанските граждани”, изтъкна още Рама.

Той също така потвърди силната подкрепа за Украйна от страна на Албания.

“Албания е готова и ангажирана с подкрепата към Украйна през цялото време”, посочи албанският премиер.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
1
Сподели