Нейков: Бизнесът е изненадан, че КЕВР още не е казала цените на газа за май

Време за прочитане:56 Секунди

“Има един принципен проблем, който изненада всички ни, а най-много изненадан е бизнесът. Това е, че вече закъснението за произнасянето на КЕВР за месец май става доста голямо“. Това заяви в интервю за предаването “Преди всички” на програма “Хоризонт” председателят на управителния съвет на Института за енергиен мениджмънт Славчо Нейков:

“Най-важно е какво ще се съдържа в заявлението на “Булгаргаз”, защото КЕВР не определя цената, КЕВР задава това, което се предлага от “Булгаргаз” и преценява дали има нужда от някакви корекции. Гледах тази сутрин дали проверката, която беше рязко инициирана от Министерство на енергетиката в “Булгаргаз” само преди дни, е приключила, но засега не видях обявление в това отношение. Това е много важен фактор, защото без приключване на тази проверка реално “Булгаргаз” не може да направи своето заявление на енергийния регулатор, така че може само да се спекулира с процентите на увеличението, каква ще бъде цената”.

Председателят на управителния съвет на Института за енергиен мениджмънт уточни още, че това, което очакваме като ценообразуване за месец май, няма нищо общо с потенциалните доставки на втечнен газ от САЩ или откъдето и да е другаде“.

Източник : БНР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
1
Сподели