Напрежението се покачва: Москва отправи официално предупреждение към САЩ и НАТО

Време за прочитане:1 Минути, 3 Секунди

Руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков заяви този вторник, че Москва “не заплашва никого с ядрени оръжия” и обвини САЩ и техните съюзници в активно използване на ядрена реторика.

,,Отново искам да подчертая, че Русия не заплашва никого с ядрени оръжия”, посочи Рябков в интервю за руската агенция РИА Новости.

По-късно, този път пред агенция “Спутник”, Рябков все пак уточни, че страната му би могла да предприеме “по-сериозни мерки срещу все по-осезаемата намеса на САЩ в конфликта”. В тази връзка Рябков предупреди, че ако военната помощ от Запада за Украйна се разшири, “Русия ще бъде принудена да вземе нужните контрамерки, включително и асиметрични”.

Прекият конфликт със Съединените щати и НАТО не е в интерес на Москва, но тя ще отговори на нарастващата намеса на Запада в украинския конфликт, заяви руският зам.-външен министър Рябков, цитиран Ройтерс.

“Очевидно е, че пряк сблъсък със САЩ и НАТО не е в интерес на Русия. Ние предупреждаваме и се надяваме, че Вашингтон и другите западни столици осъзнават опасността от неконтролирана ескалация”, предупреди Рябков и добави, че Москва ще трябва да предприеме “адекватни контрамерки, включително асиметрични“, поради нарастващото участие на Съединените щати и Европа в “конфликта с Украйна”.

Подобна заплаха отправи и руският посланик във Вашингтон Анатолий Антонов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
1
Сподели