Нанси Пелоси ще посети Армения

Време за прочитане:1 Минути, 9 Секунди

Председателят на Камарата на представителите на американския Конгрес Нанси Пелоси каза вчера, че планира да направи през уикенда визита в Армения, където втори ден действа режим на примирие след избухването на боеве със съседен Азербайджан, при които бяха убити повече от 200 войници и от двете страни, предаде Асошиейтед прес.

Пред журналисти в Берлин, Пелоси заяви, че ще пътува до Армения днес с делегация, включваща конгресмена демократ от Калифорния Джаки Спайър, която е от арменски произход. Тя отказа да даде повече подробности за пътуването, като уточни, че пътуващите членове на Конгреса “не искат да стават мишена”.

“Във всеки случай става дума преди всичко за човешките ни права и уважението към достойнството и личността на всеки човек”, каза Пелоси.

Арменското министерство на отбраната съобщи, че ситуацията на границата с Азербайджан остава спокойна, откакто влезе в сила примирието в 20:00 местно време в сряда, и не са регистрирани нарушения. Сключването на примирие дойде след два дни на ожесточени боеве, белязали най-острото въоръжено противопоставяне между двете държави от близо две години насам.

Министерството на отбраната на Азербайджан публикува в четвъртък списък на военнослужещите, загинали в боевете с арменската армия на границата на двете страни на 12-14 септември – в него има 71 души.

На 14 септември министър-председателят на Армения Никол Пашинян обяви смъртта на 105 военнослужещи от арменските въоръжени сили в резултат на боевете с въоръжените сили на Азербайджан.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
4
Сподели