Мъск спешно търси свой заместник за Twitter: “Някой достатъчно глупав, който да се хване на тази работа”

Време за прочитане:1 Минути, 19 Секунди

Илън Мъск обяви, че ще се оттегли като ръководител на Twitter, след като намери “онзи достатъчно глупав, който би се съгласил на тази работа”.

„Ще се пенсионирам като ръководител веднага щом намеря глупака, който се съгласява да поеме тази работа. След това ще остана да отговарям само за софтуерните и сървърните екипи“, написа Мъск в коментар към анкета, която организира с въпрос дали той да остане начело на купената от него социална мрежа.

В неделя милиардерът публикува неформална анкета, питайки потребителите на социалната мрежа дали не трябва да се оттегли от ръководната позиция в компанията, а по-голямата част от 17-те млн. респонденти гласува за това Мъск да напусне. В неделя той заяви, че ще се съобрази с резултатите.

В нея мнозинството от участниците – 57,5% – бяха за Мъск да се откаже от опитите си да управлява политиката на Twitter. 17,5 милиона потребители са участвали в проучването.

Милиардерът обаче показа и че не е доволен от резултатите, като заяви, че може би само платени потребители – тези, които дават 8 долара на месец за Twitter Blue – трябва да могат да гласуват в анкети. 

Илон Мъск купи Twitter – една от най-популярните социални мрежи в света – за 44 милиарда долара. Мъск обеща радикално да възстанови Twitter, но всички опити за преструктуриране се превърнаха в шумни скандали.

Като цяло придобиването на Twitter от милиардера беше изпълнено с трудности, тъй като ръководството му доведе до огромни съкращения на персонал, скок в речта на омразата, отдръпване на рекламодатели или свиване на разходите на част от тях в платформата, както и до възстановяване на блокирани по-рано акаунти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
0
Сподели