Мъж с експлозиви е арестуван пред швейцарския парламент

Време за прочитане:1 Минути, 4 Секунди

Полицията в столицата на Швейцария Берн евакуира парламента и свързаните с него служби във вторник, след като мъж с бронежилетка беше арестуван близо до един от входовете му и беше установено, че носи експлозиви, предава “Асошиейтед прес”.

Полицията в Берн каза в изявление, че в ранния следобед “федералните служители по сигурността са забелязали мъж на южния вход на сградата на парламента, чийто външен вид – бронежилетка и кобур за оръжие, и поведение са подозрителни.”

“По време на последвалата проверка, бърз тест откри експлозиви”, се казва в изявлението, като не се уточнява колко и какви са те.

Заподозреният, чието име не се посочва, е бил подложен на физически и психиатричен преглед, се допълва в изявлението. Федералната прокуратура и полицията започнаха наказателно разследване. Няма незабавна индикация за възможен терористичен мотив и не се съобщава нищо за друг възможен мотив на задържаното лице.

Полицията отцепи Федералния площад пред парламента и близките улици за няколко часа, докато пристигнат екипи за сигурност – включително пожарникари и сапьори, подкрепени от полицейско куче и дронове, за да инспектират изоставена кола, която е била свързана със заподозрения.

Мерките за сигурност са били отменени, след като се оказа, че автомобилът не представлява опасност, се казва в съобщението на полицията.

Швейцария рядко е имала сблъсъци с екстремистко насилие, но федералната полиция редовно предупреждава за заплахата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
0
Сподели