Мутренският кръг на Бойко вече се разпада! Любимите му “котараци” пропяват в полицията и бягат в чужбина?

Време за прочитане:3 Минути, 53 Секунди

Мутренският кръг около бившия премиер Бойко Борисов се готви за бягство от България, научи медията ни от свои достоверни източници.

Александър Сталийски, за когото е известно, че от години е един от най-близките до Борисов, си е купил къща в Швейцария и твърдо бил решил трайно да напусне родината.
Къщата струвала над 10 млн. евро, като до нея се стигало с лифт, а от имота се разкривала невероятна панорама към едно от езерата на Алпите.

Сталийски обаче не се задоволил само с този имот и закупил още къща и фабрика в Маями, САЩ. “Този директно спази шегата, да си купиш фабрика на 8-ми септември!”, коментират през смях негови близки.

Нека припомним, че при едно бъдещо разширяване на списъка “Магнитски” един от хората, за които има най-голяма вероятност да попаднат в него, е именно близкия авер на Бойко, Александър Сталийски.

Защо е решил да инвестира именно в САЩ, остава пълна загадка.

При всички положения Александър, чиято съпруга Вили Сечкова наскоро му роди трето дете, твърдо смята да се установи да живее с цялата си рода в новозакупения си швейцарски имот.

Доказателство за това, че е решил да бяга от България, е и фактът, че Сталийски е започнал да разпродава свои имоти и активи в страната.

Нека припомним, че през годините той се набърка в купища бизнеси, заграби спортния комплекс “Дианабад”, взе сметопочистването и стъкларския завод в Плевен, а според други източници, отскоро имал собственост и в “Efbet”, където представлявал своя патрон Борисов.

Към момента, също така, Сашо Сталийски е обявил за продан своята бизнес сграда на бул. “Ал. Пушкин”, като самият той отдавна живее в луксозно имение в близост до София по поречието на река Искър. По всичко изглежда, че един от любимите “котараци” на падишаха се готви за бягство в панически опит да се спаси от арест. Явно, разбрал от свои къртици в системата на МВР, че се готви задържането му, като част от действията на държавата срещу организираната престъпност в България. Междувременно упорита мълва в ъндърграунда твърди, че в опит да се спаси от закона опасно близкия до Бойко Борисов през последните години, Сашо Сталийски вече се сдушил с Пеевски и бил готов да предаде дългогодишния си покровител от Банкя в сделка с прокуратурата. “Котаракът” знае всичко за приятелите, любовниците, навиците, пороците, лъжите и далаверите на Борисов, които са доста далеч от медийния му образ на добродушния селски идиот, какъвто се опитва да ни се представи бившият премиер.

Хората в най-близкото обкръжение, както и охраната му много добре знаят всичките му дейности от времето на неговото управление – повече от 16 години, ако броим и кметуването му в София. Момчето за всичко разкрил на свои авери в ресторант “101”, че не може да преглътне унижението, на което е бил подложен от Баце, да връзва бутонките му преди всяко мачле и да попива потта му след тренировка. Похвалил се още, че за да отмъсти, лично той изпратил тайнствената дама, нащракала голия Бойко да нанка с милиони евро, кюлчета злато и пистолет.

Новият кандидат за приза „фотограф на десетилетието” е именно жената на „котарака” Александър Сталийски – Вили Сечкова.
Сашо Сталийски е близък до Баце от години и немалка част от обществените поръчки в България са минали именно през приближени нему фирми.

Покрай безчетните си визити в бърлогата на пожарникаря-охранител Вили Сечкова била натрупала завиден архив със секс компромати, с които мъжът й Сашо Сталийски държи на мушка Бойко Борисов. Слабостите на експремиера Б.Б и любовта му към парите се подклаждаха и развиха в пълен мащаб през годините от обкръжаващата го алчна среда от много използвачи.

От една страна това бяха бизнесмените, които искаха яростно да “развиват” българската икономика. Слуховете говорят, че обикновено са му носели за начало кеш напред, за да засвидетелстват своята бъдеща сериозност в отношенията и да тръгне „бизнесът“. После са им се полагали тлъсти обществени поръчки и път към евросредствата и европрограмите, с уговорката Падишахът да получава сочен процент, ако ги покровителства. Повечето от тях е държал в зависимост, заплашвал ги е със Сотир Цацаров и после с Иван Гешев, ако се издънят или пропеят.

Говори се, че в голяма част от този “чист бизнес”, е бил най-вече Пеевски, буквално с Бойко са били като скачени съдове и в пълна зависимост един от друг, защото единият е държал проектите и властта, а другият прокуратурата, която си е затваряла очите за техни хора.

Бившите авери на Падишахът шушукат, че в схемата по изнасянето на пари се включвали най-доверените му хора срещу съоветното възнаграждение. Чест транспорт и удобно прикритие е бил, разбира се, правителственият самолет.

Говори се, че средствата са се изнасяли в кеш само извън Европа по офшорки и в съмнителни фондове. Скоро ще разберем! Интересното тепърва предстои….

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
23
Сподели