Много полиция и блокирана централна част очаква София днес

Време за прочитане:1 Минути, 9 Секунди

Засилено присъствие на полиция ще има днес в центъра на София. Причината – финалът за купата на България между Левски и ЦСКА, както и още две масови спортни събития.

“Най-сериозни ще бъдат мерките за сигурност около националния стадион “Васил Левски”. Там от 17 ч. е футболната среща между отборите на Левски и ЦСКА.

За да могат  феновете да влязат по-рано на стадиона, вратите на съоръжението ще бъдат отворени още в 15 ч.

По традиция екипи на полицията ще има в метрото и по спирките на градския транспорт. Униформени служители ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и носещи забранени предмети и вещи – огнестрелни оръжия, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, чадъри и бутилки.

Малолетните ще бъдат допускани на територията на стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена онлайн.

Ангажимент по охраната на спортната среща имат частни охранителни фирми, чиято задача е да следят за опазване на реда на територията на стадиона. Те ще бъдат подпомагани от полицейски служители, които ще се намесват само при нужда.

По-рано през деня от 9 ч. сутринта пред сградата на Народното събрание ще стартира полумаратон.

В 11 ч. на площад Народно събрание започва велошествие.

Заради трите мероприятия центърът на София ще бъде блокиран в различни часове. От полицията апелират към жителите и гостите на столицата да проявят разбиране и търпение.

бнр

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
17
Сподели