Михаел Рот размаха пръст на РС Македония: Няма да има втори шанс

Време за прочитане:54 Секунди

Без приемане на конституционните промени сега, Република Северна Македония няма да има втори шанс за присъединяване към Европейския съюз. Това предупреждение отправи Михаел Рот, германски депутат и председател на комисията по външна политика в Бундестага, по време на посещението си в Скопие.

„Категорично съм убеден, че в крайна сметка политиците в тази страна знаят за какво става въпрос. И ако не скочим сега, ако не сме смели сега, тогава няма да има втори шанс. И не искам да говоря какво можем да предложим на страната вместо членство в ЕС, но аз все още съм дълбоко убеден, че мястото на македонците е в сърцето на Европейския съюз и искам да помогна това да се случи”, заяви той.

Рот изрази задоволство от визитата си, особено в “тези трудни времена, когато може да се почувстват неудовлетвореност и разочарование от ЕС”.

“Това е наш ангажимент, на политиците от ЕС и от Германия, да окуражим македонците да направят следващата стъпка в посока на ЕС и да знаят, че това наистина си струва”, каза германския депутат в изявление за медиите, след срещата си с президента Стево Пендаровски.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
1
Сподели