Министър Радостин Василев започна реалното изграждане на инфраструктура за масов спорт в цялата страна.

Време за прочитане:1 Минути, 9 Секунди

Одобрен е проект на община Гоце Делчев в областта на спорта, насочен изцяло към децата и младите хора. Проектът се финансира изцяло от Министерството на младежта и спорта  и е по Наредба №4 за финансиране подпомагащо изграждането и обновяването на спортни обекти държавна и общинска собственост.

Проектът, който предстои да се реализира на територията на град Гоце Делчев предвижда изграждането на 3 броя футболни площадки с изкуствена тревна настилка, които ще бъдат разположени в източната част на Градския стадион. Стойността на проекта е 392 544.42 лв. и той ще бъде реализиран до есента на тази година.

Днес, кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов се срещна със заместник-министъра на младежта и спорта Владимир Харизанов по повод одобрения проект. На срещата присъства и Костадин Харисков – отговарящ за младежките дейности, спорта и програмите за заетост в община Гоце Делчев.

Спортът е държавна политика с висок приоритет

, категоричен бе заместник-министър Харизанов.

В община Гоце Делчев развитието на спорта и създаването на условия за децата и младите хора да тренират също е приоритет

, увери кметът Владимир Москов.

Това е първият одобрен проект на община Гоце Делчев от Министерството на младежта и спорта и неговото реализиране ще даде възможност на детските и юношески клубове да тренират при много по-добри условия.

Източник : ZA-SPORTA.BG

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
16
Сподели