Министърът на земеделието си търси студент за съветник

Време за прочитане:48 Секунди

След скандала с назначението на новата зам.-директорка на Държавен фонд “Земеделие” Ива Иванова, която се оказа манекенка и парашутистка – без необходимите знания и умения, Министерството на земеделието обявява конкурс за студент, който да стане съветник в политическия кабинет. Той ще бъде пълноправен член в екипа на служебния министър Явор Гечев и ще участва в решаването на актуалните въпроси в сектор „Земеделие“.

В конкурса могат да кандидатстват студенти, обучаващи се в аграрни или лесовъдни направления в университетите в страната.

Желаещите да участват трябва да изготвят кратка концепция/предложение за справяне с един от двата казуса в сектора: кризата с дървата за огрев или защитата на българските зърнопроизводители в контекста на засиления внос на зърно от Украйна.

Предложенията трябва да бъдат ясно обосновани, реалистични и да се посочат добри практики. Въвеждането на иновации, на дейности за опазване на околната среда, разкриването на работни места и включването на младежи и хора от уязвими групи ще носят допълнителни точки на участниците.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
11
Сподели