Медийният експерт Лозанов: Скептичен съм, че парламентът ще „роди” редовно, работещо правителство

Време за прочитане:1 Минути, 1 Секунди

Скептичен съм, че парламентът ще „роди” редовно, работещо правителство. Това заяви по Нова Нюз медийният експерт доц. Георги Лозанов.

“Досега изглеждаше, че ще се появи нова политическа сила, която ще оправи положението. И да се появи нова партия, тя няма да събуди надежда, че положението ще се оправи”, поясни той.

По думите му ПП, която до голяма степен се е създала в сянката на президента, е успяла да води собствена политика.

„Ние се върнахме в 2019 г. В центъра са отново партии, срещу които тогава започна атака за промяна. Цялата тази енергия беше политически разпиляна. Тя започна да се управлява и да се представя от различни политически субекти – стари и нови, включително и от президента. Накрая от тази енергия не остана почти нищо, от което да можеш да правиш политика. Имаш усещане, че си в закъсняло време в политически план”, смята доцентът.

„При протестите през 2020 г. се вдигна една вълна за промяна на начина, по който се прави политика у нас, свързана с 2 неща. Първо, България да стане истинска прозападна държава. Второ, една силна антикорупционна нагласа се появи у хората, които излязоха на улиците. Трябваше през тези 2-3 години политиците да наложат двата консенсуса в обществото – прозападния и антикорупционния”, уточни Лозанов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
1
Сподели