Медведев: Резултатите са очевидни. Добре дошли у дома, в Русия

Време за прочитане:56 Секунди

Назначените от Русия служители в четири окупирани региона на Украйна съобщиха за огромно мнозинство от гласове в полза на присъединяването към Русия, докато Съединените щати подготвят резолюция на ООН, осъждаща референдумите като фалшиви, а Москва остава непоколебима.

Набързо организираните гласувания се проведоха в продължение на пет дни 23-27 септември, в източните области Донецк и Луганск и в Запорожие и Херсон на юг, които заедно съставляват около 15 % от украинската територия. Според назначени от Русия длъжностни лица и руски медии резултатите от гласуването във вторник варират от 87 % до 98,5 % в полза на присъединяването към Русия. Ръководителят на горната камара на руския парламент заяви, че камарата може да разгледа въпроса за присъединяването на четирите региона към Русия на 4 октомври.

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев коментира резултатите от референдумите, с които на жителите на самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народни републики и на части от Запорожка и Херсонска област, завзети от Русия, бяха питани дали искат да се присъединят към Руската федерация.

“Резултатите са очевидни. Добре дошли у дома, в Русия!”, написа вчера той в канала си в Телеграм, съобщи ТАСС.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
0
Сподели