Медведев: Призракът на комунизма отново броди из Европа! Купонната система наближава

Време за прочитане:1 Минути, 11 Секунди

Бившият президент и премиер, а сега заместник-председател на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев провокира Запада с прогноза, че след въвеждането на норми за потребление на енергия в Европа, ще има купони за храна. Това е неговият коментар на съобщения в медиите, че от страните, снабдени с газ от различни източници, може да се изисква да го споделят с тези, които не искат да плащат на Русия рубли за синьото гориво, предава ТАСС.

“Дебелите европейци, снабдени с газ от различни източници, ще бъдат принудени да го споделят с бедните, но горди, които не искат да плащат на Русия рубли за нашето гориво. Браво, достойни наследници на двамата Карловци – Маркс и Кауцки. Въвеждайки норми за енергопотребление, купоните не са далеч”, пише Медведев в Телеграм.

Коментирайки съобщения в медиите,заместник-ръководителят.на Съвета за сигурност на Русия също отбеляза, че “призракът на комунизма най-накрая отново проникна в Европа.”

По-рано испанският вестник Pais съобщи, че Европейската комисия на 18 май възнамерява да одобри план в случай на евентуално рязко спиране на доставките на руски газ, според който страните членки с други източници на доставки ще трябва да споделят гориво със страни, засегнати от съкращаването на доставките. Според изданието, Брюксел ще изисква въвеждането на енергийно нормиране, което ще засегне преди всичко индустрията, така че предприятията в страни, които нямат проблеми с доставките, да нямат конкурентно предимство пред тези, които са пострадали от съкращения на доставките.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
8
Сподели