Масово убийство на 11 души в Черна гора, включително и деца

Време за прочитане:51 Секунди

Най-малко 11 души са били убити по време на масовата стрелба в централния град Цетине в Черна гора, съобщи обществената телевизия на страната.

“Единадесет души бяха убити, а шестима бяха ранени, включително член на полицията”, съобщи в петък черногорският обществен оператор RTCG, като добави, че стрелецът е включен в броя на жертвите. Полицейски служител, който говори при условие за анонимност, също е потвърдил цифрата пред АФП.

Според RTCG инцидентът е станал в Цетине, на около 36 км западно от столицата Подгорица, след като стрелецът е участвал в семеен спор. По-късно стрелецът е бил убит, след като е стрелял по полицейски служители, съобщи телевизионният оператор. Инцидентът е най-смъртоносната стрелба в адриатическата държава от десетилетия насам, съобщи АФП.

Черна гора е известна с живописните си плажове, оградени от близките планини, които отдавна привличат туристите. Стрелбата се случва в момент, когато страната е в разгара на туристическия си сезон. Цетине е бившата кралска столица на страната и се намира в планинска долина, която през последните десетилетия е в голяма икономическа стагнация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
1
Сподели