Лорер отвърна на Трифонов : Звучи ми като Мрън- Мрън

Време за прочитане:1 Минути, 9 Секунди

Министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер отговори на критиките на Слави Трифонов, който написа вчера в социалната мрежа Facebook, че “Продължаваме Промяната” не се допитват до коалиционните си партньори и правят каквото си искат, като много често това не е добро за страната.

Пред БНТ Лорер каза: “Звучи ми като мрън-мрън”.

На въпрос за какво предупреждава Трифонов – отговори: “драма”.

Не виждам как отговорен български политик в момента може да разчита на политическа драма,за да остави България в лицето на една външна агресия. Единственото, за което се притеснявам, е България да бъда оставена без правителство при наличието на война до нейните граници. Това е безотговорно политическо поведение, безотговорно политическо говорене”, каза още Даниел Лорер.

“Няма как да се омаловажи постижението на българското правителство,което в една кризисна ситуация, специално за енергетиката, защото това е оплакването, ние постигнахме невероятен прогрес – от 100% зависими от руския газ, ние вероятно ще сме на нула процента съвсем скоро. Никой не спира коалиционните партньори да намират добри сделки за газ, подобно на тази, която премиерът, лично приет в Белия дом от Камала Харис, успя да договори”, каза министърът.

Лорер заяви също, че в Министерски съвет имат много добра комуникация между министрите,но навън партиите развиват този диалог не в най-добрите посоки.

“Изключително важно е тази коалиция да продължи напред, тъй като тя е единствената възможна за България”, заключи Лорер.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
1
Сподели