Лидерите от управляващата коалиция в Германия обсъдиха пакет от различни мерки

Време за прочитане:1 Минути, 19 Секунди

Лидерите на трите партии от управляващата коалиция в Германия обсъдиха пакет от различни мерки за облекчаване на натиска върху обикновените германци, който възникна в резултат на кризата с руския газ и повишаването на цените, предаде ДПА.

Лидерът на СвДП Кристиан Линднер и председателят на парламентарната група на социалдемократите Ролф Мюцених казаха, че се планира приемането на “огромен пакет” от помощи.

Освен канцлерът Олаф Шолц от ГСДП, вицеканцлерът Роберт Хабек от “Съюз 90″/”Зелени” и  Кристиян Линдер от СвДП, се включиха и още няколко министри и лидери от трите политически сили в дискусия, която се проведе вчера. 

Коалиционните партньори са обсъдили възможностите за отпускане на целеви помощи за пенсионери и студенти, намаляването на данъците и замяната на популярния в Германия месечен билет за обществения транспорт от девет евро, който беше валиден до края на миналия месец. 

Все още не е ясно как са протекли преговорите, отбелязва ДПА. 

От първи юли отпадна добавката върху цената на тока, чиято цел бе финансирането на изграждането на мрежата от възобновяеми енергийни източници в Германия. Освен това досегашните мерки на правителството включваха и отпускането на еднократна помощ от 300 евро за всички трудово заети лица, еднократна помощ за всички безработни в размер между 100 и 200 евро, увеличение на детските надбавки със 100 евро за дете, намаляване на цените на бензина и дизела за три месеца (юни, юли и август), като за същия период беше въведен и комбиниран билет за обществения транспорт на цена от девет евро. 

Някои профсъюзи, крайнолявата партия “Левите” и крайнодясната “Алтернатива за Германия” предупредиха, че през есента могат да призоват за протести.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
23
Сподели