Кремъл хареса идеята на Мъск за мирен договор

Време за прочитане:1 Минути, 34 Секунди

Кремъл похвали създателя на Tesla Илон Мъск за предложението за възможно мирно споразумение, което да прекрати войната в Украйна.

В анкета в Twitter, публикувана в понеделник, Мъск предложи Украйна да отстъпи окончателно Крим на Русия, да се проведат нови референдуми под егидата на ООН, за да се определи съдбата на контролираната от Русия територия и Украйна да се съгласи на неутралитет.

Адът обаче се изля върху най-богатият човек на планетата, след като в свой стил милиардерът пусна в туитъра си всички варианти, според него, по които конфликтът в Украйна може да приключи. Очаквано, нито една от опциите на Мъск не бе в полза на Зеленски, което пък разгневи доскорошните дружки на предприемача в Киев, които го боготворяха, когато им осигури безплатен достъп до интернет чрез частната си сателитна мрежа „Старлинк”, пише Флагман”.

Първи отговор на изказванията на Мъск даде високопоставен дипломат – посланикът на Киев в Германия Андрий Мелник, който написа: „Да ходиш на майната си е моят много дипломатичен отговор към теб”.

Но Кремъл, което не е изненадващо, възприе по много по-топъл начин неговите предложения.

“Много е положително, че някой като Илон Мъск търси мирен изход от тази ситуация”, каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пред репортери в конферентен разговор. “В сравнение с много професионални дипломати Мъск все още търси начини за постигане на мир. И постигането на мир без изпълнение на условията на Русия е абсолютно невъзможно”, добави той.
Малко след като огромна вълна от недоволство се отприщи срещу Мъск, той побърза да обясни защо мирен договор е добра идея за край на конфликта в Украйна.

“Русия предприе частична мобилизация. Те преминават към пълна военна мобилизация, ако Крим е изложен на риск. Смъртта и от двете страни ще бъде опустошителна. Русия има >3 пъти население от Украйна, така че победата за Украйна е малко вероятна в тотална война. Ако ви е грижа за народа на Украйна, търсете мир.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
10
Сподели