Кметът на Враца удари дъното –  покровителства незаконни гонки

Време за прочитане:3 Минути, 50 Секунди

Калин Каменов счупи тъпомера и удари тотално дъното. Наглостта на един от най-приближените хора до Бойко Борисов се оказа безгранична, това говорят под сурдинка местните във Враца.

Причината е лично покровителстване на незаконно автомобилно състезание в една от най-бедните общини в България.

Добре информирани източници разкриха, че въпреки забраната за организиране на автомобилни състезания от ММС, такова се е състояло във Враца.

Става дума за “Speed Fest Враца”. 

Незаконното състезание, което се е провело през изминалия уикенд било съвместно организирано от община Враца и от АФБ, която е без лиценз и със забрана за организиране на събития.

Присъствали на гонките разказват, че събитието било ръководено от Георги Велчов, който е служител на общината, съвместно с представители на  „СК 911 Тийм“, гр.София.

Очевидци, които са много навътре в автомобилния спорт, коментират възмутено, че представителят на „СК 911 Тийм” Калоян Станчев, е присъствал на състезанието и се е представил за Генерален секретар на АФБ.

Възмутени служители от общината разкриха мръсния сценарий, режисиран от Калин Каменов. Градоначалникът дал нареждане на общинарите да направят така, че “Speed Fest Враца” по документи да бъде уж само демонстративна тренировка, за да не бъдат санкционирани от ММС. Каменов еднолично решил да покровителства гонките, заради близкото си приятелство с наскоро подалия оставка в АФБ Камен Михайлов.

Будни граждани обаче алармираха, че на събитието е имало медицински лица, охрана и съдии, което означава, че става дума за нерегламентирано състезание. Това е в  нарушение на всички закони и нормативната уредба за провеждането на автомобилни събития в България. По този начин лъсва безскрупулното нарушаване на забраната от ММС. Ужасяващото в случая обаче, е поставянето в опасност живота и здравето на състезатели и зрители.

Смърт ли искат да има във Враца?

Спиш ли, Бойко Рашков? Има ли ОД МВР във Враца? Или, очевидно, има зловеща колаборация между местния шеф на полицията в града и Калин Каменов. Ние „не знаем“, кажете вие!

Това, което със сигурност се знае от хората във Враца и се разказва от уста на уста, са другите безконечни далавери на един от “най-успешните”  кметове на ГЕРБ.

Калин Каменов пуснал пипалата си навсякъде, така че да направи максимално много хора зависими от него. Следвайки добре работещата схема на ГЕРБ, градоначалникът подхвърлял трохи на  приближените си, за да си мълчат, а той  прибирал лъвският пай.

Наглецът Каменов назначил за заместник-кмет Александър Владимиров, с цел да завладее всички  спортни обекти в града. Приятелството между двамата датирало от години. Сашо е работил в бившата медийна подлога на Пеевски, Канал 3. Негови колеги шушукали из коридорите на телевизията, че „журналистът“ ходел само протоколно до студиото и го е използвал, за да се сближи с хора от ГЕРБ, които идвали в ролята на политически анализатори.

След като се издигнал достатъчно в очите на Бойко Борисов и подопечните му, получил оферта да се върне в родната Враца и да заработи с приятеля си Калин Каменов. Кметът бързо вкарал Александър Владимиров в играта и двамата си поставили за цел да завладеят тенис кортовете в града.  Въпреки че са общинска собственост, те искат да го  превърнат в частен клуб, в който да се срещат и да въртят схеми с бизнесмени и политици.

Междувременно гневни фенове от агитката на Ботев Враца, които участват в решенията, свързани с бъдещето на вековния тим, са останали възмутени от това, как се финансира клуба. Според привържениците, Калин Каменов бил назначил счетоводители, които трябвало да пренасочват средства от АЕЦ Козлодуй – предназначени за други пера в общината, за да финансира Ботев, но и същевременно да прибира от парите под масата чрез подставени лица.

Но това не е всичко, лицето К.К. е обект на проверки и по други схеми за съмнителни сделки в общината.

Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) правила проверка на две обществени поръчки на община Враца, свързани с тролейбусния транспорт в града. Обект на разследване били общината и общинското дружество “Тролейбусен транспорт”. Става дума за отпуснати над 30 милиона лева по две обществени поръчки – съответно за 9 тролейбуса и 13 електробуса.

Говори се, че Калин Каменов и хората му съдействали активно, всички средства да отидат за “Авто Инженеринг Холдинг Груп”, а останалите участници да бъдат отстранени от класирането. 

Служители от общината разкриват още, че доставените тролейбуси не били производство на полска компания, както било предвидено в договора с изпълнителя, а са произведени от беларуско държавно предприятие, без да е установено отговарят ли на транспортните изисквания в ЕС.

Антикорупционната комисия проверявала и сигнали за получени облаги от длъжностни лица, включително и на високи позиции, при избора на изпълнител на поръчките и при контрола на доставките.

Време е компетентните органи в страната да се задействат и да сложат край на феодалното управление на Калин Каменов във Враца.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
16
Сподели