Китай ще спасява света

Време за прочитане:52 Секунди


Пекин излезе с Инициатива за глобална сигурност, за да отблъсне „манталитета на Студената война“

Международните спорове трябва да се решават чрез диалог, а не чрез санкции, каза китайският президент Си Дзинпин в четвъртък, представяйки новата инициатива за глобална сигурност на страната си. Говорейки чрез видеовръзка на международния форум в провинция Хайнан на фона на продължаващия украински конфликт, Си избра да не коментира други специфични международни въпроси, като вместо това подчерта общата си визия за глобална рамка за сигурност.

„Ние, човечеството, живеем в неделима общност за сигурност. Доказано е отново и отново, че манталитетът на Студената война само би разрушил глобалната мирна рамка, че хегемонизмът и политиката на власт само биха застрашали световния мир и че блоковата конфронтация само би изострила предизвикателствата за сигурността през 21-ви век“, каза Си.

Китайският лидер подчерта, че международната сигурност е „неделима“ и следователно зачитането на суверенитета и териториалната цялост на всички страни, ненамесата във вътрешните работи на другия и сътрудничеството в името на общия мир и сигурност трябва да са в основата на международната сигурност. рамка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
1
Сподели