Китайската армия засилва военната подготовка

Време за прочитане:57 Секунди

Китайският президент Си Дзинпин настоя въоръжените сили на страната да засилят обучението и подготовката си.

В своя реч по време на посещението си в Отдела на съвместния щаб на Централната военна комисия, щабът на Народната освободителна армия, Си подчерта, че светът е подложен на дълбоки промени, невиждани от 100 години.

Последните събития в световен мащаб доведоха до повишена нестабилност и несигурност по отношение на ситуацията със сигурността на Китай, поради което Народната освободителна армия трябва да изпълни своята мисия и задачи в новата ера и да извърши иновации в командването и операциите, според китайския лидер.

Преди дни Си притисна световните лидери да спрат да отправят заплахи и да предотвратят използването на ядрени оръжия в Европа и Азия.

Припомняме, че Си Дзинпин се “бетонира” като получи безпрецедентен трети 5-годишен мандат като лидер на Китай в края на Конгреса на комунистическата партия, който се провежда два пъти на всеки десет години.

През октомври администрацията на американския президент Джо Байдън заяви, че Китай е единственият конкурент на Съединените щати, “както с намерението да прекрои международния ред, така и все повече с икономическата, дипломатическата, военната и технологичната мощ за постигане на тази цел”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
35
Сподели