Кирил Петков обяви с кои лидери няма да разговаря за ново правителство, включи и Тошко Йорданов 

Време за прочитане:1 Минути, 31 Секунди

Съставът на правителството няма да бъде променян, това е решението на изпълнителния съвет на „Продължаваме Промяната”. Ясно заявихме, че има няколко човека, с които не бихме влезли в преговори – Бойко Борисов, Делян Пеевски и ДПС, Костадин Костадинов, както и самия Слави Трифонов. Тошко Йорданов „не може да направи дори и една стъпка или едно изказване, без разрешението на Слави Трифонов. Така че и с него няма да можем да говорим. Но сме готови да говорим с всички други. 

Това заяви премиерът в оставка Кирил Петков пред журналисти. Министър-председателят уточни, че все още не иска да говори за отделни министри, докато не получат подкрепата на независими депутати. 

Българското правителство изпълнява точно решението на Народното събрание и не е имало директен внос, по никакъв начин, на оръжия от България към Украйна, заяви още Петков. „Имаме експорт към наши традиционни партньори – страни в Европейския съюз. Но такъв директен трансфер България – Украйна – няма”, категоричен бе той.

Петков подчерта, че борбата срещу мафията не е самоцел, а инструмент. „Когато в една богата държава средствата да се изразходват правилно, те подобряват стандарта на живот. Всичко друго няма смисъл”, заяви той. 

Петков коментира и взаимоотношенията на ПП с президента Румен Радев по БНР. 

 Последните ми остри реплики спрямо президента бяха на следната база – когато имаш вот на недоверие и предложение, което защитава българския интерес, когато в същия този ден като премиер изпълнявам обещанието си да мине през Народното събрание, да застанеш с остра позиция срещу нас, въпреки че няма смисъл от това… чувството беше – “този президент какво мисли в този момент, не вижда ли, че има политическа нестабилност”. Това беше изненадващо и фрапиращо. Ако някой се е объркал, че можем да сме хора на някого и да изпълняваме нещо против волята си, няма как да се случи”, каза Кирил Петков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
0
Сподели