Кирил Петков: Минималната пенсия ще стане 900 лева, без да се отваря дупка в бюджета

Време за прочитане:1 Минути, 1 Секунди

Само за седем месеца в управлението, ние направихме първите стъпки и заедно с министър-председателя на Румъния и транспортния министър си стиснахме ръцете и започнахме предпроектните проучвания. За последните 12 години Борисов само обещаваше и не направи нищо. Решихме, че България и Румъния не трябва да само съседи, те трябва да са истински партньори.” Това обяви съпредседателят на ПП Кирил Петков, който бе в Русе.

Петков проведе поредица от срещи с жителите на русенско. Срещна се и с пенсионери в офиса на ПП в Русе заедно с водача на листата Николай Събев. В разговорите му с тях, Петков каза, че разчитат много на тях и на техния опит за промяната на България.

“В България може да се прави социална политика. За по-малко от година успяхме да вдигнем пенсиите повече отколкото за последните 12 години. Досегашните пенсии бяха обида за възрастните хора, държавата реално бе абдикирала от пенсионерите. Вдигането на пенсиите бе едно от обещанията, което дадохме и изпълнихме. Според изчисленията ни е съвсем реалистично минималната пенсия за 4 години мандат да стане 900 лв., без това да отвори дупка в бюджета. Промяната идва, но важно е хората да ни подкрепят, защото сами не можем да направим нищо само с ентусиазъм”, заяви Кирил Петков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
9
Сподели