Кирил Петков: Мафиоти ни заливат с помия, а Европа иска Борисов да се пенсионира

Време за прочитане:2 Минути, 0 Секунди

Бойко Борисов трябва да се пенсионира. Той спира България и ГЕРБ. Той се е запънал, защото го е страх. Това заяви бившият премиер Кирил Петков по адрес на лидера на ГЕРБ. “Борисов знае добре, че при работеща съдебна система той ще ходи в затвора. Няма как с него да направим съдебна реформа. Дори европейските лидери ми казаха, че Борисов трябва да се пенсионира”, коментира още Петков пред Нова тв.

Бившият премиер заяви още, че на този етап не знае дали „Продължаваме Промяната” ще се яви заедно с „Демократична България” с общи листи на предстоящите избори.

Петков коментира и опитите отношенията между него и Лена Бориславова да бъдат компрометирани.

„Това, което се видя е, че когато едни политици не крадат, когато не можеш да ги хванеш, за каквото и да било, се опитваш да ги залееш с жълта помия. У нас жълтината се опитва да бъде фактор в политиката. Мисля, че е под достойнството ми да им обръщам внимание. Някакъв грешен ъгъл – дали изглежда, че тя ме докосва за ръката, или не, стана новината на деня. Българският зрител се фокусира там, вместо да се фокусираме какво става с тези 7 кораба. Тези мафиоти, които искат да ни спрат да им вземем парите, ни заливат с помия. Искам да се обърна към зрителите – внимавайте кой и как иска да ви отвлече вниманието”, заключи той.

По темата с газа бившият премиер посочи, че цената на втечненото синьото гориво, което е договорено да дойде у нас със 7 танкера, е 30$ под цената на европейския пазар. “Ако България ги поиска тези танкери, доставящата фирма не може да ги откаже”, отговори Петков на въпрос за сигурността на тези доставки. Те ще дойдат директно от производителя без да има посредници.

Бившият премиер упрекна служебния кабинет за кризисния щаб в енергетиката. “Не се покани никой от Булгаргаз, никой не се обади на тази фирма, която беше готова да си отстъпи слота за октомври месец и доставчика не беше потърсен”, обясни Петков. Той е категоричен, че ако до 19 август да не се заключат планираните доставки с танкер през октомврии ноември, ще възникне сериозен риск.

Петков посочи още, че е важно интекронектора с Гърция да заработи до края на август. “Когато завъртяхме крана, имаше вече налягане в гръцката връзка. Газ в тръбата има. Сега ни трябва Акт 15 и Акт 16, които могат да бъдат издадени от българските институции до края на август”, твърди лидерът на ПП.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
1
Сподели