Кадиров призовава Русия да нахлуе в Полша

Време за прочитане:59 Секунди

Руският съюзник Рамзан Кадиров, ръководител на Чеченската република, призова армията на Путин да „денацифицира и демилитаризира“ Полша, пише “Dailymail”.

В пост в социалната мрежа Telegram чеченският лидер Кадиров заяви, че като част от подкрепата си за Украйна, Полша е изчерпала военните си ресурси и сега е объркана: „какво ще стане, ако след успешното завършване на специалната военна операция Русия започне да денацифицира и демилитаризира следващата страна”?

„В крайна сметка, след Украйна, на картата е Полша!“

„Честно казано, аз лично имам такова намерение и […] борбата срещу сатанизма трябва да продължи в цяла Европа и преди всичко на територията на Полша.“ 

Той предположи, че историческият регион Силезия, предимно в Полша, е “спечелил специален независим статут” и се нуждае от референдум, “по време на който Русия може да предостави организационна помощ”.

„За мен този регион заслужава специален независим статут“, каза той.

Що се отнася до момента на приключване на войната с Украйна, Кадиров прогнозира, че това ще стане „преди края на годината“. „Европейските държави признават неправилността на своите действия, Западът ще падне на колене“, убеден е той.

Чеченската армия е сред най-активните участници във войната в Украйна. Войниците на Кадиров бяха особено активни в битката за Мариупол.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
1
Сподели