Иран се готви да достави още оръжие, включително дронове и ракети на Русия

Време за прочитане:1 Минути, 12 Секунди

Иран се готви да изпрати допълнително оръжия, включително балистични ракети “земя-земя” с малък обсег и повече атакуващи дронове на Русия, предаде Си Ен Ен, като се позова на източници от разузнавателна служба на САЩ.

“Техеран смята да въоръжи Москва с около 1200 реактивни снаряда и бойни безпилотни самолета. Очаква се Русия да получи партида от 200 дрона още в началото на ноември. Летателните апарати ще бъдат транспортирани в разглобен вид от Ислямската република в руския град Астрахан. В пристанището на брега на Каспийско море дроновете бъдат сглобени, маркирани с опознавателни знаци на въоръжените сили на Москва и транспортирани към Украйна”, добави американската телевизия.

“Освен това близкоизточната държава смята да достави  на Русия ракети с малък обсег на действие (с дължина на полета от 500 до 1000 километра) земя-земя. Броят на реактивните снаряди и сроковете  за доставка не са уточнени”, посочи още Си Ен Ен.

“Последната иранска оръжейна пратка наброяваше 450 дрона-камикадзе. Руските сили вече ги използваха”, допълни медията от САЩ.

Дроновете изиграха значителна роля в конфликта, откакто Русия започна пълномащабното си нахлуване в Украйна в края на февруари, но използването им се увеличи след лятото, когато Съединените щати и Киев заявиха, че Москва е придобила дронове от Иран. През последните седмици тези ирански дронове бяха насочени към енергийната инфраструктура в Украйна. Те са малки, преносими и лесно се изстрелват, но основното им предимство е, че са трудни за откриване и могат да бъдат стреляни от разстояние.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
1
Сподели