Илон Мъск купува Twitter

Време за прочитане:53 Секунди

Илон Мъск, най-богатият човек в света, най-накрая успя да придобие компанията за социални медии Twitter. Бордът на директорите на платформата за микроблогове прие предложението на Мъск за 44 милиарда долара да направи компанията частна.

„Свободата на словото е основата на функциониращата демокрация, а Twitter е цифровият градски площад, където се обсъждат въпроси, жизненоважни за бъдещето на човечеството“,

каза Мъск в изявление, обявяващо покупката. „Искам също така да направя Twitter по-добър от всякога, като подобря продукта с нови функции, като направя алгоритмите с отворен код, за да повиша доверието, да победя спам ботовете и удостоверявайки автентичността на всички хора.

Милиардерът представи офертата за поглъщане на Twitter по-рано този месец на $54,20 за акция, малко след като купи 9,2% дял от компанията на 4 април.

Акциите на Twitter по това време се търгуваха под $40 за акция. Въпреки това, първоначално бордът на Twitter не беше склонен да приеме офертата и дори прие план за правата на акционерите, известен като „отровно хапче“, за да защити компанията от това, което смяташе за враждебно поглъщане.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
1
Сподели