Илиян Василев: Посегнаха на “мръсните партийни пари” и Слави Трифонов се разсърди

Време за прочитане:1 Минути, 42 Секунди

И все пак, и все пак – основната причина за преврата не е Капитан Андреево, не Македония, не нечие накърнено его, нито Газпром и руските интереси. Да, те всички имат своето място в обясняване на причините за този самоубийствен удар на ИТН.

От вчерашната им пресконференция стана безпределно ясно, че основният мотив на Трифонов, през “брокерът Караджов” и “банкерът Каримански” – е класиката – проследете “парите”.

Това коментира във “Фейсбук” Илиян Василев.

И най-вече европейските и бюджетните пари /те вървят заедно/, които са безпрецедентно много, а ТЕ нямат контрол и не могат да разпределят порции.

А без да разпределят порции, нито Доган ще бъде фактор, още по-малко Пеевски, и Орлин Алексиевв и Трифонов.

Да не говорим че “библиотекарите” – огромен брой от неработещи хора с висок стандарт, които работят “посредници”.

Тези десетки милиарди лева не са за работещите, нито за частния бизнес, които сами си изкарват хляба, защото много малка част ще отиде у хората, които са свикнали да оцеляват като се конкурират на пазара. Тези милиарди ще отидат, поне в частта комисионерство и посредничество /а това са до 50 процента от проектите/ в тези паразити, мутри, кеш енд кери политици, журналисти, социолози, “бизнесмени” – консултанти, чието най-важно качество са връзките, а не съветите. Без пари, и то много, целият модел рухва.

Цели партии на “посредниците” ще станат ненужни – ДПС на първо място, след ГЕРБ /клиентелистка партия – достатъчно е да сравните имуществото на топ 50 политика на ГЕРБ и на другите партии на посредниците, преди да дойда на власт и след това /интересно, че няма медия която да прави тези анализи/, да не говорим Възраждане /те още загряват на пистата, но вече вожда е баровец/, Сидеров, Каракачанов, да не пропусна най-хитрият от тях – Георги Първанов мулти мулти милионер, Гешев и т.н.

Именно за това битката е безмилостно жестока, и е кой кого?

България на посредниците, или на работещите.

Тъй като не разчитам на нито лев от тези средства за мен е все едно, но грешим като не се интересуваме, защото през тях се храни корупцията, която в последна сметка убива България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
0
Сподели