Изтекли файлове разкриват, как САЩ злоупотребяват с дневния ред за изменението на климата, за да запазят военната си мощ

Време за прочитане:58 Секунди

Документите показват неискрена американска манипулация с цел поддържане на хегемония

Разсекретените файлове, публикувани от Архива за национална сигурност на САЩ, разкриват степента на параноичен и агресивен задкулисен тормоз от страна на САЩ в преговорите за Протокола от Киото, историческо споразумение от 90-те години на миналия век, което задължава почти всяка страна в света да намали емисиите на парникови газове, в опит да осуети началото на глобалното затопляне.

Все пак президентът Джо Байдън обяви изменението на климата за най-голямата заплаха за националната сигурност, въпреки че един циник може да предположи, че истинският страх е, че унищожаването на околната среда може да означава, че бюджетът за отбрана на САЩ – 768 милиарда долара само тази година – може да бъде леко намален.

Това със сигурност беше така в началото на подписването на протокола през декември 1997 г. Поверителна телеграма на Държавния департамент от края на 1997 г. посъветва посланика на ООН Марк Хамбли да търси „изключение за националната сигурност, свързано с военни дейности, които са пряко в подкрепа на мироопазването“, въпреки че признава, че федералното правителство и неговите „отбранителни инсталации и операции за обучение“ са „ единственият най-голям потребител на енергия” от САЩ.

Източник :RT

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
2
Сподели